19.08.2018 19:37

Brighton-uit blijkt absolute angstgegner voor United

Manchester United is kansloos ten onder gegaan tegen Brighton & Hove Albion. Davy Pröpper en zijn ploeggenoten hadden geen moeite tegen de topclub. Brighton-uit blijkt een lastig duel voor de Mancunians.

De laatste drie keer dat United op bezoek ging bij Brighton, leed het een nederlaag. In 1982 werd het 1-0 in het voordeel van Brighton & Hove Albion, net als vorig seizoen. Zondagmiddag leed United opnieuw een gevoelige nederlaag. Het werd 3-2.

Laatste drie keer Brighton-Manchester United

1. 1982: 1-0
  2. 2018: 1-0
  3. 2018: 3-2

Glenn Murray, Shane Duffy en Pascal Groß waren trefzeker voor de thuisploeg. Alle drie de treffers vielen voor rust. Het was pas de tiende keer in de rijke historie van Manchester United dat het voor rust drie doelpunten moest incasseren. De laatste keer dat het gebeurde, was drie jaar geleden tegen Arsenal FC (3-0).

De eerste twee treffers van Brighton, waar Jürgen Locadia in de slotfase nog zijn opwachting maakte, vielen zelfs binnen 2,5 minuut van elkaar. Toch deed United voor rust wat terug via Romelu Lukaku.

De ploeg van José Mourinho was echter kansloos. Brighton domineerde en kwam geen enkel moment in de problemen. De aansluitingstreffer viel pas toen de blessuretijd al verstreken was, dus de treffer van Paul Pogba vanaf de penaltystip had geen betekenis meer. Het is de eerste keer dat United verliest nadat de Fransman het net vond.