20.10.2018 15:43

Doelpunt in 96ste minuut bezorgt Sarri ongeslagen start

Maurizio Sarri is de eerste Chelsea-manager ooit die in zijn eerste negen wedstrijden ongeslagen bleef. Tegen Manchester United bezorgde Ross Barkley The Blues een punt door in de 96ste minuut raak te schieten: 2-2.

Na een matige eerste helft zocht Chelsea met een voorsprong de kleedkamers op. Antonio Rüdiger kopte na twintig minuten de openingstreffer binnen. In de laatste 64 wedstrijden dat Chelsea op Stamford Bridge met een voorsprong de rust inging, werd er niet verloren. Arsenal was in oktober 2011 de laatste ploeg die zich terug wist te knokken naar een zege (3-5).

Manchester United leek The Gunners op te volgen, want na rust rechtte het de rug. Anthony Martial schoot twee keer raak en daarmee The Mancunians op voorsprong. Tot de 96ste minuut bleef het 1-2, maar de gelijkmaker viel toch nog. David Luiz kopte op de paal, Rüdiger kreeg hem er niet in en Barkley schoot in de tweede rebound toch raak: 2-2.

Eerder liepen José Mourinho en Felipe Scolari in de negende wedstrijd tegen de eerste nederlaag aan. Die bleef Sarri ternauwernood bespaard, waardoor hij de eerste nieuwkomer is die in de eerste negen duels ongeslagen bleef. West Ham United (0-0), Liverpool (1-1) en zaterdagmiddag Manchester United wisten wel punten af te snoepen.