12.02.2015 20:20

Update: Engelse bond straft Ivanović niet

Branislav Ivanović van Chelsea wacht mogelijk een schorsing van de Engelse voetbalbond na een incident in de wedstrijd van woensdagavond tegen Everton. Zijn ploeg won het duel in de tumultueuze slotfase met 1-0 (doelpunt Willian), maar krijgt voor de Servische verdediger misschien dus nog een vervelend staartje.

Enkele minuten voor het eindsignaal ontstond er op het veld een opstootje tussen meerdere spelers nadat Gareth Barry van Everton zijn tweede gele kaart kreeg. Bij dat opstootje waren onder anderen Ivanović en James McCarthy (Everton) betrokken. Eerstgenoemde nam McCarthy in een soort houdgreep waarna hij ook nog eens een kopstoot uit leek te delen.

Genoeg reden voor de Engelse voetbalbond om een onderzoek naar het incident te starten. Mocht Ivanović, die tijdens het duel niet met een kaart werd bestraft, schuldig bevonden worden, dan wacht hem mogelijk een lange straf.

Update: 12-02-2015: 20:20:

Een gelukje voor Chelsea en Branislav Ivanović. De verdediger wordt niet geschorst naar aanleiding van zijn agressieve gedrag tijdens de wedstrijd tegen Everton. Dit meldt de Engelse voetbalbond donderdag.

Wel worden Everton en Chelsea gestraft door de FA. "De clubs verzuimden om ervoor te zorgen dat de spelers zich op een ordelijke manier gedroegen en zich onthielden van provocatief gedrag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner