14.03.2015 14:55

Reina maakt zijn officiële debuut voor Bayern

Het seizoen is inmiddels al half afgelopen, maar voor Pepe Reina begint het nu pas. De tweede doelman van Bayern München maakt in de competitiewedstrijd tegen Werder Bremen zijn officiële debuut voor de koploper. Manuel Neuer krijgt rust.

De eerste doelman heeft het druk onder de lat bij Bayern München, want de ploeg is nog op alle fronten actief in zowel Duitsland als Europa. Pep Guardiola heeft dus besloten om Neuer rust te geven, waardoor de Spaanse doelman bijna een half jaar na zijn aankomst in Duitsland zijn debuut kan maken.

Reina stond onder contract bij Liverpool, maar Bayern München had een ervaren keeper achter Neuer nodig. Vlak na zijn transfer in de zomer van 2014 raakte Reina echter geblesseerd aan de kuit, waardoor hij enkele maanden langs de kant stond. Reina keepte in zijn carrière onder andere voor FC Barcelona, Villarreal en Napoli.

Overigens is Arjen Robben niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Bayern München. De Nederlander liet zich deze week vervangen in de Champions League na rug- en hamstringklachten, maar het lijkt allemaal wel mee te vallen voor de steraanvaller. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner