11.03.2015 22:28

Update: Blessure van Robben is niet ernstig

Het voetbaljaar van Arjen Robben was goed, maar vooral pijnvrij. De Nederlander, die normaal gesproken zo vaak geblesseerd is, kende een bijzonder goed jaar, maar woensdagavond ging het mis. Robben viel tegen Shakhtar Donetsk geblesseerd uit.

De aanvaller liet zich in de negentiende minuut vervangen nadat hij tijdens de wedstrijd naar zijn hamstring greep. Bayern München stond op dat moment al met 1-0 voor tegen de Oekraïners na een penalty van Thomas Müller in de openingsfase. Shakhtar kwam daarvoor al met tien man te staan na een rode kaart voor Oleksandr Kucher. Na de wissel van Robben werd het zelfs 2-0 voor de Duitsers via Jérôme Boateng.

Robben scoorde dit seizoen al zeventien keer in de Bundesliga en staat daarmee op de tweede plek in de topscorerslijst. De aanvaller werd eerder op de woensdag nog opgeroepen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Oranje speelt eind maart een kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en een oefeninterland tegen Spanje.

Update: 11-03-2015: 22:28:

De blessure die Arjen Robben opliep in het Champions Leagueduel met Shakhtar Donetsk is niet ernstig. Dit laat de Nederlandse steraanvaller via de sms weten aan de NOS. Robben liep een hamstringblessure op.

"Een paar daagjes rust en dan ben ik er weer", laat de flankspeler weten. "Gelijk aan het begin van de wedstrijd gleed ik de goal in. Daar is de rug geblokkeerd en dat drukt op mijn zenuw. Het straalt uit naar de hamstring. Maar de spier zelf is perfect", licht Robben zijn blessure toe.