28.03.2015 14:15

Chelsea heeft weer talentvolle Belg op het oog

Aaron Leya Iseka begroet het publiek in België nadat hij in de kwartfinale van de Youth League trefzeker is tegen FC Porto. (18-03-2015)
Aaron Leya Iseka begroet het publiek in België nadat hij in de kwartfinale van de Youth League trefzeker is tegen FC Porto. (18-03-2015)

De Belgische Eerste Klasse heeft met spelers als Thibaut Courtois, Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne Chelsea van flink wat spelers voorzien in het verleden. De huidige koploper van de Premier League heeft de scouts opnieuw naar België gestuurd.

Dit meldt Het Laatste Nieuws op de zaterdagmiddag. Aaron Leya Iseka breekt dit seizoen namelijk door op het hoogste niveau, maar met dertien doelpunten dertien wedstrijden van de Youth League presteert de aanvaller van RSC Anderlecht ook meer dan behoorlijk bij de A-junioren. Iseka is op dit moment de topscorer in de mini-Champions League, zoals de Youth League ook wel genoemd wordt.

Dit seizoen brak Iseka door in de hoofdmacht van Anderlecht en inmiddels heeft hij zowel zijn competitiedebuut als zijn Europese debuut gemaakt. De Belg met Congolese roots debuteerde in de Europa League en Eerste Klasse, maar wist in die competities nog niet te scoren.

Iseka heeft onlangs zijn contract bij Anderlecht verlengd tot medio 2020, waardoor Chelsea een flinke transfersom mag betalen om een transfer mogelijk te maken. De ploeg heeft echter in het verleden ook gewerkt met constructies waarbij een talent bij zijn ploeg mag blijven en later aansluit in Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner