17.04.2015 10:57

"Klopp is een grote kandidaat bij Bayern"

Jürgen Klopp is niet blij wat zijn team Borussia Dortmund laat zien tegen in de Bundesliga-wedstrijd Borussia Mönchengladbach. (11-04-2015)
Jürgen Klopp is niet blij wat zijn team Borussia Dortmund laat zien tegen in de Bundesliga-wedstrijd Borussia Mönchengladbach. (11-04-2015)

Een opvolger voor Pep Guardiola bij Bayern München staat alvast klaar. Volgens Ottmar Hitzfeld is Jürgen Klopp een grote kanshebber. Dat is opvallend, want Klopp maakte deze week zijn vertrek bij rivaal Borussia Dortmund bekend.

Volgens Hitzfeld is die rivaliteit geen enkele belemmering. "Ik vind dat geen probleem. De trainer is eigenlijk een huurling, die voor successen moet zorgen. Als de mogelijkheid zich voor doet is Klopp een grote kandidaat voor Bayern München", zegt de oud-trainer van Der Rekordmeister tegen blick.ch.

Voorlopig staat Guardiola aan het roer in München. De Spanjaard heeft een contract tot medio 2016. Hij stevent af op de Duitse landstitel, maar is in de Champions League in de problemen geraakt. Woensdag ging Bayern München met 3-1 onderuit bij Porto. De landskampioen moet dinsdag dus alle zeilen bijzetten om de halve finale van de Champions League te bereiken. 

Hitzelfd voorziet echter weinig problemen voor zijn voormalige werkgever. "Bayern München zal de halve finale bereiken. 3-1 is niet zo slecht als dat het lijkt", vindt hij.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner