01.08.2015 19:47

Robben en Dost starten in Duitse Supercup

VfL Wolfsburg speelt tegen Bayern München voor de Duitse Supercup en dat doen beide ploegen met Arjen Robben én Bas Dost in de basis. De twee Nederlanders strijden om de eerste prijs van het seizoen.

Traditioneel wordt het seizoen geopend met de winnaar van de beker en de winnaar van de Bundesliga tegen elkaar. Dat Arjen Robben meedoet is enigszins verrassend te noemen. Hij moest eerder een trainingskamp in China laten schieten vanwege een spierblessure. Hij is voldoende hersteld van die blessure. Pep Guardiola laat de vleugelaanvaller zelfs starten.

Bij Bayern staat er één debutant in de basis. De van Shakhtar Donetsk overgekomen Douglas Costa zal beginnen als linksbuiten. Arturo Vidal moet nog even wachten op zijn debuut. Hij begint op de bank.

Bij VfL Wolfsburg staat Bas Dost in de punt van de aanval. Daarmee lijkt hij de strijd met de nieuwe spits Max Kruse te hebben gewonnen. Dost scoorde het vorige seizoen zestien keer in de Bundesliga. Toch haalde Wolfsburg Kruse naar de club, maar Dost krijgt nog steeds het vertrouwen van trainer Dieter Hecking.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner