08.08.2015 15:29

Bacuna kan niet kiezen: Oranje of Curaçao

Aston Villa-speler Leandro Bacuna (l.) in duel met Queen Park Rangers-speler Sandro (r.). (07-04-2015)
Aston Villa-speler Leandro Bacuna (l.) in duel met Queen Park Rangers-speler Sandro (r.). (07-04-2015)

Leandro Bacuna kan kiezen tussen de nationale ploeg van Curaçao of het Nederlands elftal. De buitenspeler mag voor één van de twee landen uitkomen. Zelf heeft hij nog geen keuze gemaakt.

Curaçao ziet in Bacuna de ideale versterking. Patrick Kluivert heeft als doel om zijn land naar het WK 2018 in Rusland te loodsen en probeert spelers met een dubbele nationaliteit, zoals Bacuna, over te halen om voor het eiland te kiezen.

Bacuna twijfelt nog, maar dat komt omdat hij het liefste voor Oranje uitkomt. "Ik heb gesproken met Patrick Kluivert en ik hou voorlopig alle opties open", zegt hij in gesprek met FOX Sports. "Eerst wil ik mij echter concentreren op Aston Villa en de start van de Premier League. Ik hoop stiekem op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. Maar ik weet dat ik daarvoor keihard zal moeten blijven werken."

De oud-FC Groningen speler is een vaste waarde bij Aston Villa en bestrijkt de gehele rechterflank. Door te spelen in de Premier League hoopt hij bondscoach van Oranje Danny Blind te overtuigen. "Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en laten zien wat ik kan. De concurrentie is groot, maar ik geloof in mezelf. Hard blijven werken en m’n uiterste best doen. Ik wil eerst goed presteren bij Aston Villa en dan komt de rest vanzelf."

Villa opent het seizoen tegen AFC Bournemouth. Op papier is Aston Villa favoriet, omdat Bournemouth net gepromoveerd is. "Of het een ideaal begin is, dat kan je eigenlijk pas achteraf beoordelen. Wij willen tegen elke club punten pakken en dus ook tegen Bournemouth. In de Premier League zijn er geen gemakkelijke wedstrijden, je wint niet zomaar even. Toch denk ik dat wij klaar zijn voor het echte werk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner