29.08.2015 09:31

"Het is echt een probleem voor de Bundesliga"

Waar we in Nederland al langer te maken hebben met de koopwoede van het buitenland, krijgt ook de Bundesliga nu te maken met Engels geld. In Duitsland begint men de hoge bedragen echt als een groot probleem te zien.

De meest geruchtmakende transfer is natuurlijk die van Kevin De Bruyne naar Manchester City. Alhoewel VfL Wolfsburg lang heeft volgehouden dat het de Belg wil behouden voor de selectie, konden de Duitsers een bod van ongeveer tachtig miljoen euro niet weigeren.

Daar houdt het echter niet bij op, want deze week maakte Tottenham Hotspur bekend dat het Heung-min Son voor een slordige dertig miljoen euro heeft overgenomen van Bayer Leverkusen. Enkele weken terug maakte de 21-jarige Abdul Rahman Baba voor ongeveer datzelfde bedrag de stap van FC Augsburg naar Chelsea.

"Ik kijk er niet meer van op", lacht Eintracht Frankfurt-trainer Armin Veh de problemen weg tegenover de Bild. "Wat een bedragen. Elke gemiddelde speler kost fabelachtige transfersommen, waar gaat dit toe leiden? Het is echt een probleem geworden voor de Bundesliga", ziet Veh, die al 25 jaar als trainer rondloopt in Duitsland.

"Voor de traditioneel kleinere clubs sowieso. Het gapende gat tussen de kleine en de grote clubs wordt groter en groter", ziet de trainer van Eintracht Frankfurt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner