09.09.2015 11:31

De Gea hoopt op nieuwe start onder Van Gaal

Het heeft relatief lang geduurd, maar de veelbesproken doelman David De Gea heeft dan toch eindelijk zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen afgewerkt. De 24-jarige keeper, nog steeds van Manchester United, kreeg van de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque in de EK-kwalificatiewedstrijd dinsdagavond in en tegen Macedonië (0-1) de voorkeur boven aanvoerder Iker Casillas. De oud-goalie van Atlético Madrid hoefde in Skopje weinig in actie te komen.

Toch was De Gea, die op het laatste moment een gewenste transfer naar Real Madrid zag mislukken door bureaucratische missers, blij en opgelucht met zijn optreden in de Spaanse ploeg. "Het voelde goed, ik wilde heel graag spelen. Nu moet ik hard blijven werken en afwachten of ik bij mijn club ook weer toekomst heb." De Gea staat sinds 2011 onder contract bij Manchester United. Hij moest Edwin van der Sar doen vergeten op Old Trafford. Na een moeizaam begin groeide de Spanjaard uit tot de onbetwiste nummer één in het doel van Manchester United. De Gea groeide op bij Atlético Madrid, de rivaal van Real Madrid.

Van Gaal deed dit seizoen nog geen beroep op De Gea omdat de veelgeprezen doelman te veel bezig zou zijn met zijn (mislukte) overstap naar Real Madrid. De Argentijn Sergio Romero (ex-AZ) kreeg het vertrouwen van de ex-bondscoach van Oranje en beschaamde dat vooralsnog niet. Met Romero in het doel behaalde Manchester United ten koste van Club Brugge eenvoudig de groepsfase van de Champions League. Daarin treffen de Engelsen dinsdag PSV. De andere tegenstanders zijn CSKA Moskou en VfL Wolfsburg. In de Premier League loopt het minder goed na twee zeges speelde United gelijk bij Newcastle United (0-0) en ging de topclub onderuit bij Swansea City (1-2).

ANP/Voetbal.com

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner