04.10.2015 17:01

Reus begint als wissel tegen Bayern München

Voor de Duitse topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund hebben de trainers van beide ploegen hun elftal flink gewijzigd ten opzichte van het vorige competitieduel. Opvallendste wissel is Marco Reus bij Dortmund.

De Duitse goalgetter begint tegen Bayern op de bank. Zijn trainer Thomas Tuchel kiest op het middenveld van Dortmund voor Gonzalo Castro. Ook de verdediging van Dortmund is flink gewijzigd ten opzichte van het vorige competitieduel met SV Darmstadt 98, dat eindigde in 2-2. Matthias Ginter begint als wissel terwijl de geblesseerde Marcel Schmelzer ontbreekt in de selectie van Dortmund. Wel zijn er basisplaatsen voor Sven Bender en Łukasz Piszczek.

Ook bij de thuisploeg wat veranderingen in de basiself. Pep Guardiola verkiest in de verdediging Jérôme Boateng boven Rafinha, die tijdens de laatste, gewonnen, competitiewedstrijd met 1. FSV Mainz 05 nog een basisplek had. Ook in de voorhoede een wijziging. Daar begint Mario Götze en dat gaat ten koste van Kingsley Coman. Arturo Vidal, net terug van een blessure, zit op de bank en kan dus minuten maken als dat nodig blijkt. Arjen Robben, bijna hersteld van zijn blessure, ontbreekt in de selectie van Guardiola.

Het topduel tussen Bayern München en Borussia Dortmund kunt u hier live volgen!   

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner