28.11.2015 18:17

Newcastle United opnieuw hopeloos onderuit

Het gaat niet goed met het Newcastle United van trainer Steve McClaren. Op bezoek bij Leicester City gaan The Magpies met 3-0 onderuit. (21-11-2015)

Het lijkt erop dat Newcastle United dit seizoen tegen degradatie moet strijden. Het team van trainer Steve McClaren incasseerde zaterdag alweer de achtste nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij Crystal Palace gingen The Magpies met 5-1 onderuit.

Newcastle United begon het duel met drie Nederlanders aan de aftrap: Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum. Siem de Jong, die een meningsverschil met McClaren heeft, kwam twintig minuten voor tijd in het veld voor Jack Colback.

De manschappen van McClaren keken al halverwege de wedstrijd tegen een 3-1 achterstand aan. Papiss Demba Cissé opende de score nog namens Newcastle United, maar via James McArthur, Yala Bolasie en Wilfried Zaha boog Crystal Palace al snel de achterstand om naar een comfortabele voorsprong. Na rust maakte Crystal Palace er via Bolasie en McArthur nog twee.

Newcastle United is door de nederlaag gezakt naar de negentiende plaats in de Premier League. Het is voor The Magpies de derde grote nederlaag van het seizoen. Tegen Manchester City (1-6) en Norwich City (6-2) werd ook met grote cijfers verloren.