24.12.2015 16:35

McClaren: "Hij was de beste speler van Ajax"

Siem de Jong en Newcastle United is nog altijd geen goed huwelijk. Hoewel de Nederlandse aanvaller veel kampte met blessures, krijgt hij inmiddels meer speeltijd. Toch zijn zijn prestaties nog niet indrukwekkend. Trainer Steve McClaren snapt hoe dit komt.

"Ik ken Siem goed van zijn tijd bij Ajax. Hij was de beste speler van Ajax, maar dat was natuurlijk een ander team. Langzaam maar zeker komt Siem terug op niveau. Bij Ajax speelde hij in een ploeg die dominant was in balbezit.  Hij was de spil in dat team. Hier is dat anders. Wij hebben de bal niet veel, spelen meer op de counter."

McClaren heeft zijn aanvaller echter nog niet afgeschreven. "Zijn ervaring heeft ons de laatste wedstrijden geholpen. Hij wordt steeds fitter, dat is te zien aan de afstanden die hij heeft afgelegd. Ik denk wel dat hij een doelpunt nodig heeft", besloot de Britse oefenmeester zijn verhaal tegenover The Newcastle Chronicle.

Afgelopen week lag De Jong al onder vuur doordat hij tegen Aston Villa één van de grootste missers van het seizoen op zijn naam kreeg.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner