27.12.2015 10:15

Van Gaal kiest mogelijk zelf voor een vertrek

Louis van Gaal houdt in Engeland de eer mogelijk aan zichzelf. De Nederlandse trainer van Manchester United ligt onder vuur na matige prestaties in de Premier League en stapt mogelijk op na opnieuw een nederlaag.

Tijdens de kerstdagen was het Stoke City dat te sterk was voor Manchester United. Het betekende de vierde nederlaag op rij voor Manchester United, dat ook al vijf keer achter elkaar niet wist te winnen in de Premier League. Na de 2-0 nederlaag bij Stoke City keek Van Gaal op de persconferentie naar zijn eigen, hachelijke situatie. 

"Het hoeft niet altijd de club te zijn die mij ontslaat. Soms is de keuze ook aan mij, maar ik ga daar eerst over praten met het bestuur van Manchester United en de leden van mijn technische staf. Ik ga dat niet eerst met jullie bespreken", doelde Van Gaal op de Engelse media.

De Nederlander kwam voor het duel met Stoke City hard in aanraking met de pers, die op hun beurt hard terug sloegen. Van Gaal wilde toen niet praten over een eventuele exit, maar dat is nu veranderd. "We hebben verloren, dus er is een nieuwe situatie ontstaan. Ik voel het vertrouwen van mijn spelers en het bestuur, maar de fans zullen teleurgesteld zijn. Dat is logisch na vier nederlagen op rij."

"Het is erg moeilijk en ik ben zeker voor een deel verantwoordelijk voor de vier nederlagen. Ik moet daarmee omgaan en de manager in mij naar boven halen. Het is echter belangrijker dat de spelers ermee omgaan, want zij moeten de prestaties leveren." Door de matige reeks staat Manchester United inmiddels op de zesde plek, wat aan het einde van het seizoen geen Europees voetbal oplevert. De Engelse grootmacht werd eerder dit seizoen uitgeschakeld in de Champions League, mede doordat de club niet wist te winnen van PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner