27.12.2015 14:41

"Arsenal had minimaal gelijk moeten spelen"

Arsenal had op Boxing Day de koppositie in de Premier League voor het grijpen, maar de Londenaren verzuimden de buitenkans te benutten. Op bezoek bij Southampton werd ontluisterend met 4-0 verloren.

Ian Wright, oud-spits van de Gunners, kan er met zijn hoofd niet bij. De Engelsman laat aan BT Sport weten niet te begrijpen hoe de titelkandidaat tegen zo'n pak slaag aan heeft kunnen lopen.

"Arsenal had in ieder geval gelijk moeten spelen. Bij rust bedacht ik me nog hoe het zou zijn als ik in de kleedkamer stond. Ik zou na rust wat willen bewijzen. Het is een vergissing om te denken dat de huidige spelers van Arsenal denken zoals ik denk", vertelde de man die tussen 1991 en 1998 onder contract stond bij de Londenaren.

"Leicester City maakt een ongelooflijk seizoen door, maar zij verloren van Liverpool. Je weet dat Manchester City gaat komen, dus Arsenal moest winnen van Southampton. Het was een prachtige kans, maar het had ook 5-0 of 6-0 kunnen zijn. Zeer teleurstellend voor de fans van Arsenal. Ik ben enorm teleurgesteld en ik ben zelfs boos", aldus Wright.

Wright speelde in totaal 315 duels in de Premier League, waarin hij 165 doelpunten wist te maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner