02.01.2016 21:16

Wenger looft Čech voor cruciale reddingen

Petr Čech steekt zijn duim omhoog naar het publiek van Arsenal. De Gunners winnen met 1-0 van Newcastle United. (02-01-2016)
Petr Čech steekt zijn duim omhoog naar het publiek van Arsenal. De Gunners winnen met 1-0 van Newcastle United. (02-01-2016)

Petr Čech is na het pakken van een mooi record in de Premier League vrolijk verder gegaan met zijn clean sheets. Ook tegen Newcastle United werd de Tsjech niet gepasseerd, waar Arsène Wenger hem uiterst dankbaar voor is.

"We moesten hard werken en hebben aangetoond dat we over een goede mentaliteit beschikken. Het ging vandaag om solidariteit, vermoeide benen en toeslaan uit een standaardsituatie", kijkt de Franse trainer na de 1-0 overwinning terug op de wedstrijd. Wenger is vooral tevreden dat zijn ploeg punten pakte in een lastige periode.

"We hebben in deze zware periode negen punten gepakt. Daardoor staan we nu op een goede positie", doelt de eindverantwoordelijke in Londen tijdens de afsluitende persconferentie op de wedstrijden rondom de kerstdagen. Arsenal won van Manchester City, AFC Bournemouth en dus Newcastle United, maar ging hard onderuit tegen Southampton

Čech kan in ieder geval meer complimenten tegemoet zien, want Wenger is uiterst tevreden met zijn zomerse aankoop. "Petr Čech maakte twee cruciale reddingen. Hij is kalm en raakt nooit in paniek. We hadden hem nodig vandaag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner