24.01.2016 09:45

Henry ziet titelkansen: "Čech is het verschil"

Arsenal-legende Thierry Henry denkt dat er dit seizoen een Premier League-titel in zit voor Arsenal. De Gunners moeten zondag winnen van Chelsea om weer koploper te worden, maar met Petr Čech op doel heeft de formatie van Arsène Wenger een hele belangrijke factor in de verdediging.

De goalie kwam afgelopen zomer over van uitgerekend Chelsea en pakte in zijn periode bij Arsenal meteen een Premier League-record. Daarnaast hield de Tsjech zijn doel meerdere keren schoon in de Engelse competitie. "Hij is het verschil", beseft Henry in gesprek met Sky Sports.

"We praten altijd over doelpuntenmakers, de spelers die assists geven, spelers die goed zijn achterin. Maar je hebt een geweldige keeper nodig als je de titel wil winnen en wat Čech op dit moment doet is absoluut geweldig", is de oud-spits van de club uiterst positief over de doelman. Voor Arsenal is het al elf kampioenschappen geleden sinds ze de beste waren in de Premier League.

"Hij is geweldig geweest en laten we ons vooral even herinneren hoe het begon, die wedstrijd tegen West Ham United. Mensen hadden het gehad met hem. Hij laat zien dat hij nog steeds een van de beste is", kijkt Henry naar de eerste competitiewedstrijd die Čech voor Arsenal keepte. De Gunners verloren toen met 0-2.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner