02.05.2016 20:12

Burnley keert terug in de Premier League

Na een jaar afwezigheid keert Burnley terug op het hoogste voetbalniveau van Engeland. De ploeg won maandag met 1-0 van Queens Park Rangers en is daardoor zeker van een plek bij de eerste twee ploegen van de Championship.

Vorig seizoen eindigde Burnley als negentiende in de Premier League, met vijf punten achterstand op de veilige plekken van de Engelse competitie. In het huidige seizoen liet Burnley zien dat het voor de Championship een maatje te groot is. De ploeg verloor in 45 competitiewedstrijden slechts vijf keer en staat momenteel al op negentig punten.

De promotie werd veiliggesteld via een 1-0 zege op Queens Park Rangers. Burnley staat met één wedstrijd te spelen slechts twee punten voor op de concurrentie, bestaande uit Brighton & Hove Albion en Middlesbrough, maar die ploegen spelen op de laatste speeldag tegen elkaar, waardoor Burnley zelfs bij een verliesbeurt in het laatste competitieduel alsnog de tweede plek in bezit houdt. In de Championship promoveren de bovenste twee ploegen rechtstreeks, de nummer drie speelt samen met de nummers vier, vijf en zes promotievoetbal.

Andre Gray en Sam Vokes waren de grote mannen in het promotiejaar van Burnley. Zij namen hun ploeg bij de hand en scoorden aan de lopende band. Bij de vorige promotie was Danny Ings nog de grote man, die voetbalt nu inmiddels voor Liverpool. Onlangs werd bekend dat die Premier League-club alsnog een flink bedrag moet betalen voor het transfervrij overnemen van Ings, waardoor Burnley met een goedgevulde portemonnee de transfermarkt op kan gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner