16.05.2016 10:30

Hiddink: "Chelsea keert terug waar het hoort"

Na het schrijven van negatieve competitiegeschiedenis, Chelsea eindigde na het landskampioenschap van afgelopen seizoen als tiende, hoopt Guus Hiddink dat de formatie uit Londen volgend seizoen gewoon weer meedoet om de prijzen. 

In de geschiedenis van de Premier League, opgericht in de huidige vorm in 1992, is het nog nooit voorgekomen dat een landskampioen in het seizoen na de titel zo laag eindigde op de ranglijst. Ondanks deze pijnlijke statistiek is Hiddink van mening dat Chelsea er volgend seizoen gewoon weer staat.

"Chelsea zal terugkeren waar het hoort; in het gevecht om de bovenste plaatsen. Ik verwacht dat ze op z'n minst vierde worden en misschien wel hoger. Gemakkelijk zal dat niet worden", beseft de Nederlander, die in de winter aan het roer van de club kwam te staan nadat José Mourinho werd ontslagen. In Engeland wordt het moeilijker en moeilijker om kampioen te worden, weet Hiddink. 

"We hebben immers gezien wat ploegen als Leicester City, Tottenham Hotspur en West Ham United kunnen. Het is geen uitgemaakte zaak dat de topploegen in de topvier eindigen, maar ik verwacht dat het Chelsea wel gaat lukken." Het contract van Hiddink loopt aan het einde van dit seizoen af, maar Hiddink bevestigt andermaal dat hij betrokken blijft bij Chelsea. "Natuurlijk blijft het altijd een beetje emotioneel, maar ik ben niet voorgoed weg. Ik zal hier zeker terugkeren, alleen meer op de achtergrond. Ik zal de jongens van de opleiding wat helpen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner