17.07.2016 13:42

Mourinho onder de indruk van werklust Shaw

José Mourinho is in zijn eerste weken als manager van Manchester United blij met de vertoonde werklust van Luke Shaw. De jongeling heeft vele uren in zijn revalidatie gestoken. En de beloning daarvoor kwam in de oefenwedstrijd tegen Wigan Athletic (2-0 winst). De Engelse linksback startte namelijk in de basis.

De laatste keer dat Shaw op het voetbalveld stond was op 15 september van het vorige jaar. Na een spijkerharde tackle van Héctor Moreno liep Shaw een zware beenbreuk op. Om weer fit te zijn voor de seizoenstart, offerde de linksback zijn vakantie op om te werken aan zijn herstel.

"Toen ik Luke aantrof op het trainingsveld, was dat een verrassing voor mij. Ik dacht dat hij nog niet zonder beperking kon trainen, maar hij heeft fantastisch werk verricht in de zomer. Hij heeft zijn vakantie opgegeven, is in Manchester gebleven en stond elke dag op het trainingsveld om zichzelf in conditie te krijgen", klonken de lovende woorden van Mourinho in gesprek met de Daily Mail.

Shaw kwam in de oefenwedstrijd tegen Wigan Athletic alleen voor rust in actie. De Portugese trainer wilde geen enkel risico nemen met zijn speler. "Natuurlijk heeft hij wat ingeboet aan scherpte, fitheid en zelfvertrouwen, maar hij doet enorm zijn best en wilde meer dan 45 minuten spelen. Voor mij is dit een veiligere keus. Laten we stap voor stap nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner