21.07.2016 20:44

Tuchel: "Götze wilde naar deze familieclub"

Na drie seizoenen bij Bayern München, keerde Mario Götze donderdag terug op het oude nest. De middenvelder is met verlies terugverkocht aan de rivaal Borussia Dortmund. Trainer Thomas Tuchel is in ieder geval blij met zijn kersverse aankoop.

"Ik ben heel blij dat deze transfer doorgang heeft gevonden. Met dit signaal, met deze stap naar Borussia, heeft Mario voor de moeilijke weg gekozen", vertelt de oefenmeester op het digitale thuis van de Duitsers. "De omstandigheden waaronder hij naar Bayern ging zijn bekend. Er waren talrijke mogelijkheden voor hem om het schip te wenden, met een transfer naar het buitenland en een nieuwe start. Maar hij wilde naar ons, hij wilde terugkeren in die sfeer, hij wilde naar deze familieclub en zichzelf terugbrengen op het hoogste niveau."

"Het gaat bij hem ook om dat gevoel van een prettige omgeving, waarin hij zich echt op zijn sport kan concentreren", gaat hij verder over de 24-jarige. "Daarom ook de terugkeer naar Dortmund. Dat gevoel willen we Mario ook graag geven. Wij kunnen hem alleen maar begeleiden om terug te geraken op het niveau dat hij nastreeft. Het is van groot belang dat we verder geen prognoses gaan geven. We willen vanaf 1 augustus iedere dag benutten om hem te laten stralen", aldus Tuchel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner