13.08.2016 13:54

Shearer verwacht veel van Guardiola en City

Newcastle United-coach Alan Shearer kijkt toe hoe zijn ploeg voetbalt. (04-04-2009)
Newcastle United-coach Alan Shearer kijkt toe hoe zijn ploeg voetbalt. (04-04-2009)

Alan Shearer heeft hoge verwachtingen van Manchester City voor dit seizoen. De oud-international van Engeland denkt dat de ploeg van Josep Guardiola de titel wel eens zou kunnen pakken. "Maar het gaat heel spannend worden."

De Premier League start zaterdagmiddag met de wedstrijd tussen promovendus Hull City en landskampioen Leicester City. Volgens de analist van de BBC zijn er dit seizoen zes kanshebbers op het kampioenschap in de hoogste Engelse voetbaldivisie. Shearer noemt Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur als favorieten.

"Voordat er een bal is getrapt, verwacht ik dat het neerkomt op een strijd tussen de twee ploegen uit Manchester", aldus de oud-speler van Southampton, Blackburn Rovers en Newcastle United in zijn column voor de BBC. "En als je me het mes op de keel zet, ga ik voor City vanwege de nieuwe manager Pep Guardiola en de kwaliteit van de selectie. Maar het gaat heel spannend worden."

Shearer is ook benieuwd naar de prestaties van Manchester United, dat deze zomer enorme bedragen heeft uitgegeven op de transfermarkt. "Het lijkt erop dat José Mourinho de spelers heeft gekregen die hij wilde en een gooi wil doen naar de titel. Naast Paul Pogba is Ibrahimović een van de spelers die ik graag in de Premier League wil zien spelen dit seizoen. Ik kijk daar erg naar uit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner