02.11.2016 22:17

Mourinho laat Schweinsteiger weer links liggen

Bastian Schweinsteiger hoeft niet rekenen op speeltijd bij Manchester United, ook niet nu hij weer welkom is op de training van het eerste elftal. José Mourinho is meer dan duidelijk over de Duitser, die als fitte speler mag vertrekken uit Engeland.

Schweinsteiger werd door Louis van Gaal naar de Premier League gehaald, maar onder Mourinho speelde de middenvelder nog geen seconde. De oud-speler van Bayern München werd zelfs teruggezet naar het tweede elftal en stond ook niet op de officiële teamfoto, maar mag nu dus weer met de selectie meetrainen.

"Als hij besluit te vertrekken, zal hij wedstrijdfit zijn. Hij kan dan meteen in actie komen bij die club", is de beweegreden van Mourinho. "Als hij blijft, is hij een optie", plaatst de Portugees echter een kanttekening. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat Schweinsteiger de winterse transferperiode aangrijpt om te vertrekken bij Manchester United.

Mourinho geeft toe dat Schweinsteiger op en top sportman is in zijn huidige situatie. "Hij stelt zich elke dag professioneel op en het is een menselijke, professionele beslissing om hem terug te brengen bij het eerste elftal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner