07.11.2016 10:04

De Roon begrijpt uitleg bondscoach Blind

Marten de Roon (l.) kan het niet geloven dat hij Middlesbrough naast Manchester City heeft gekopt. (05-11-2016)
Marten de Roon (l.) kan het niet geloven dat hij Middlesbrough naast Manchester City heeft gekopt. (05-11-2016)

Marten de Roon begrijpt dat hij niet is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De middenvelder is echter bezig aan een prima seizoen in het shirt van Middlesbrough. Afgelopen weekend kopte hij vlak voor tijd zelfs de gelijkmaker in het net tegen Manchester City (1-1). De Roon snapt dat Stijn Schaars desondanks de voorkeur krijgt bij Oranje.

Blind is van mening dat Schaars sterker is in balbezit. "Ik kan me goed vinden in die woorden", vertelt De Roon aan De Telegraaf. "Schaars is beter aan de bal dan ik, dat vind ik ook. Bijvoorbeeld met het opeisen van de bal. Voor hem en ook Davy Klaassen is dat iets natuurlijks, terwijl ik wel wat dwingender mag worden. Natuurlijk speel ik in Engeland op een hoger niveau dan Schaars in Nederland, maar Stijn doet het erg goed bij Heerenveen en is een bekende naam bij Oranje."

"En dat ik op een hoger niveau speel, verandert niets aan het feit dat Stijn bepaalde vaardigheden beter beheerst dan ik. Ik moet gewoon zo doorgaan." De Roon was zaterdag door het dolle heen toen hij raakte kopte tegen City. "Veel voetballers doen dan een dansje op zulke momenten, maar ik wist niet meer wat ik deed. Dit is tot dusver wel het mooiste moment uit mijn loopbaan, naast mijn officiële profdebuut."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner