09.11.2016 10:35

Stekelenburg: "Had daar zelf bij moeten zijn"

Maarten Stekelenburg heeft de bal tijdens het WK-kwalificatieduel Nederland - Frankrijk (10-10-2016).
Maarten Stekelenburg heeft de bal tijdens het WK-kwalificatieduel Nederland - Frankrijk (10-10-2016).

Maarten Stekelenburg had er moeite mee dat hij na het EK 2012 uit beeld raakte bij het Nederlands elftal. De doelman werd voorbijgestreefd door concurrenten als Kenneth Vermeer, Tim Krul, Jasper Cillessen en Jeroen Zoet. Bondscoach Danny Blind heeft nu weer vertrouwen in Stekelenburg.

Stekelenburg had het moeilijk om niet meer bij Oranje te zitten. "Het WK in Brazilië heb ik uiteindelijk niet gekeken. Geen zin in. Ik had daar zelf bij moeten zijn", vertelt de doelman in gesprek met het Algemeen Dagblad. Op dat moment zat de goalie ook in een mindere fase van zijn loopbaan. Onder coach Felix Magath bij Fulham kreeg Stekelenburg niet eens een rugnummer.

Bij Everton voelt de routinier nu wel het vertrouwen van trainer Ronald Koeman. "Over de hele lijn gaat het redelijk dit seizoen. Je werkt nu echt naar het weekeinde toe in de wetenschap dat je speelt. Bij het volgende WK ben ik 35, voor een keeper nog een prima leeftijd. We zitten met Oranje in een overgangsfase, al ben ik niet somber. In Brazilië had ook niemand die plek bij de laatste vier verwacht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner