19.11.2016 17:49

Veel wijzigingen bij Dortmund en Bayern

Borussia Dortmund en FC Bayern München komen na de interlandperiode met een gewijzigd elftal. Thomas Tuchel, coach van Borussia Dortmund, heeft zijn elftal op vijf posities gewijzigd, datzelfde geldt voor Bayern München-trainer Carlo Ancelotti.

Raphaël Guerreiro, Sebastian Rode, Christian Pulisic, Gonzalo Castro en Emre Mor kregen van Tuchel tijdens het competitieduel met Hamburger SV (5-2 overwinning) nog een basisplaats, maar Pulisic en Castro beginnen tegen Bayern München op de bank. Guerreiro, Rode en Mor zitten helemaal niet bij de selectie. Marcel Schmelzer, Mario Götze, Julian Weigl, Adrián Ramos en André Schürrle krijgen zaterdagavond het vertrouwen.

Bij Bayern München ontbreekt, zoals verwacht, Arjen Robben. Ook Arturo Vidal had tegen 1899 Hoffenheim (1-1) nog een basisplaats, maar is er niet bij in Dortmund. Rafinha, Douglas Costa en Juan Bernat hadden voor de interlandperiode eveneens een basisplaats, maar starten nu op de bank. Franck Ribéry, Philipp Lahm, Thomas Müller, David Alaba en Joshua Kimmich mogen Signal Iduna Park starten van Ancelotti.

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner