24.12.2016 15:23

Premier League in paniek: "Dat begrijp ik wel"

In Engeland is met grote verbazing gereageerd op de transfer van Oscar naar China. De middenvelder koos ervoor om Chelsea te verlaten voor Shanghai SIPG. Patrick De Koster, zaakwaarnemer van Kevin De Bruyne, heeft wel begrip voor de beslissing van Oscar. Hij zou zijn eigen cliënt het echter niet aanraden.

De 25-jarige Oscar tekende voor één seizoen in China en gaat naar verluidt zo'n 470.000 euro per week verdienen. De Braziliaan is daarmee de voetballer met het hoogste basissalaris ter wereld. "In China spreekt men over bedragen van 35 tot 50 miljoen netto per seizoen. Ik denk dat iedereen met gezond verstand zo'n aanbod zou overwegen", vertelt De Koster in gesprek met Sporza.

"Als ik de manager was van Oscar weet ik niet of ik het hem had aangeraden. Je loopt sowieso het risico om in de vergetelheid te belanden. Maar aan de andere kant, als je na vier jaar in de vergetelheid belandt met een bedrag van 160 miljoen op je rekening, is dat misschien ook niet zo erg", grijnst de zaakwaarnemer.

In Engeland wordt met argusogen gekeken naar de financiële mogelijkheden in China, maar volgens De Koster is dat enigszins hypocriet. "De Premier League zit nu in de positie waarin het zelf ooit andere landen heeft gebracht. Door het televisiegeld hebben zij dat jarenlang gedaan met landen als Nederland en België. Nu is er nog een grotere macht met meer geld opgestaan, dus ik kan begrijpen dat ze beginnen te panikeren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner