20.05.2018 10:19

Ex-Eredivisionisten belangrijk in stunt Frankfurt

Jetro Willems (ex-PSV), Jonathan de Guzmán (ex-Feyenoord) en Sébastien Haller (ex-FC Utrecht) stonden zaterdagavond in de basis van de gewonnen bekerfinale tegen Bayern München: 3-1. De oud-Eredivisionisten maken indruk bij Eintracht Frankfurt.

Eintracht Frankfurt speelde het gehele seizoen mee om voor Europees voetbal, maar zag het ticket in de slotronde uit handen glippen dankzij Bayern München. De landskampioen speelde nergens meer voor en ging in eigen huis onderuit tegen VfB Stuttgart: 1-4. Die ploeg ging daardoor nog over Eintracht Frankfurt heen op de ranglijst, de achtste plaats was vervolgens niet genoeg voor Europees voetbal.

Via de DFB Pokal kon het ticket naar de Europa League toch nog worden gepakt. De sterke bekercampagne kon in de finale bekroond worden, maar met tegenstander Bayern München waren de Adlerträger ook zwaar de underdog. Toch zette de ploeg een stunt van formaat neer, de finale werd zaterdagavond met 3-1 gewonnen. De revanche op Bayern München was heel zoet en Eintracht Frankfurt gaat toch nog Europa in. Het was de eerste prijs van de club sinds de DFB Pokal in 1988.

Haller, Willems en De Guzmán in de basis
In het enorm succesvolle seizoen van Eintracht Frankfurt hadden de ex-Eredivisionisten een belangrijk aandeel. Met vier doelpunten werd Haller clubtopscorer in de gewonnen DFB Pokal. Willems speelde alle zes de bekerwedstrijden en leverde daarin twee assists. De Guzmán had te kampen met verschillende blessures, maar heroverde zijn basisplaats en speelde mee in de halve finale en de finale.

Ook in de Bundesliga, waarin de hoogste eindklassering in vijf jaar werd behaald, waren deze spelers belangrijke schakels in de ploeg van trainer Niko Kovač. Vooral Haller heeft zijn stempel enorm gedrukt. De Franse spits was de belangrijkste speler van de club met negen doelpunten en vier assists. Er zijn dan ook maar drie spelers die in het afgelopen seizoen meer minuten maakten dan Haller.

Ook Willems behoort tot het elftal met de meeste minuten van de club. Hij speelde het afgelopen seizoen als linkermiddenvelder. De 24-jarige Rotterdammer werd soms gepasseerd, maar knokte zich terug in de basis en speelde in de slotweken vrijwel alles. De voormalig assistenkoning van PSV was twee keer de aangever bij een doelpunt van zijn huidige club.

Voor De Guzmán was het een seizoen met dubbele gevoelens. De Canadese Nederlander speelde vrijwel alles, mits hij fit was. Hij kwakkelde met enkele blessures, waardoor hij niet het gehele seizoen mee kon doen. In de slotweken werd de middenvelder weer fit, waarna hij toch nog tot zestien competitiewedstrijden kwam.


Klik hier of op de afbeelding: Memphis schiet Olympique Lyon met een hattrick de Champions League in.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner