13.07.2018 19:00

Inter en Bayern al 36 jaar vertegenwoordigd in finale

Kroatië bereikte woensdagavond de finale van het Wereldkampioenschap in Rusland. De ploeg versloeg Engeland met 1-2. Grote man aan de zijde bij de Kroaten was Ivan Perišić, die verantwoordelijk was met een goal een assist. Zijn aanwezigheid in de finale is een opvallende.

De speler van Inter houdt een geweldige reeks intact. De Italiaanse ploeg is namelijk al sinds 1982 vertegenwoordigd in de finale van het WK met minstens één speler. Zondag in Moskou is Perišić er namens die ploeg bij, net als landgenoot Marcelo Brozović, die eveneens uitkomt voor het Italiaanse Inter. Wat begon in 1982 met de Italianen Giuseppe Bergomi, Gabriele Oriali, Alessandro Altobelli wordt nu voorgezet door het Kroatische duo. Ook is er een Nederlandse link in deze fraaie reeks, want Wesley Sneijder was in 2010 de enige Inter-speler die aanwezig was in de finale. 


Lees ook: Kroatië gaat historische avond beleven in WK-finale 


Of dat een unieke prestatie is? Opvallend wel, uniek niet. Want opponent Frankrijk heeft ook een speler in de gelederen die één club vertegenwoordigd met dezelfde reeks: Corentin Tolisso. De middenvelder van Frankrijk zorgt ervoor dat zijn club Bayern München eveneens voor het tiende mondiale eindtoernooi aanwezig is in de finale. Der Rekordmeister was er in 1982 al bij, toen met Wolfgang Dremmler, Paul Breitner en Karl-Heinz Rummenigge. In 2010 vertegenwoordigden Mark van Bommel, Arjen Robben en Edson Braafheid de Duitse club.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner