08.08.2018 15:00

Kepa vervangt Alisson na 21 dagen als duurste keeper

Kepa Arrizabalaga Revuelta, beter bekend onder de voetbalnaam Kepa, draagt de komende zeven seizoenen het shirt van Chelsea FC. De Engelse grootmacht neemt de 23-jarige sluitpost van Athletic Bilbao over voor een duizelingwekkend recordbedrag.

Drie weken geleden verbrak Liverpool FC nog het wereldrecord door doelman Alisson Becker voor 62,5 miljoen euro over te nemen van AS Roma. Nooit eerder werd er zoveel geld neergelegd voor een sluitpost. Daar is Chelsea FC nog eens dunnetjes overheen gegaan. Kepa wordt namelijk gekocht voor liefst tachtig miljoen euro, een bedrag dat als transferclausule in zijn Athletic Bilbao-contract was opgenomen. Zodoende is Kepa de nieuwe recordhouder als duurste doelman ooit.

  1. Kepa Arrizabalaga – 80 miljoen euro
  2. Alisson Becker – 62,5 miljoen euro
  3. Gianluigi Buffon – 53 miljoen euro
  4. Ederson – 40 miljoen euro
  5. Jordan Pickford – 34 miljoen euro


Lees ook: Totale begroting Eredivisie gelijk aan Liverpool


Zodoende heeft het record van Alisson en Liverpool FC slechts drie weken standgehouden. Een opmerkelijk korte periode, helemaal omdat het daarvoor zeventien jaar duurde voordat Gianluigi Buffon als duurste doelman ooit van de troon werd gestoten. In de zomer van 2001 verkaste de huidige sluitpost van Paris Saint-Germain voor 53 miljoen euro van AC Parma naar Juventus. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner