23.12.2018 11:41

Bosz tekent bij Leverkusen: laatste resultaten dramatisch

Peter Bosz is de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. De 55-jarige Nederlander volgt de ontslagen Heiko Herrlich op en tekent tot medio 2020 in Duitsland. Het is zijn eerste klus sinds zijn mislukking bij Borussia Dortmund.

De laatste dertien duels die hij in Duitsland aan het roer stond, verliet hij het stadion namelijk twaalf keer met een nederlaag. De enige overwinning die hij boekte, was voor de beker tegen derdeklasser 1.FC Magdenburg. Het contrast met de geweldige seizoensstart was groot. Dortmund swingde en won de eerste zeven duels met Bosz aan het roer, maar daarna ging het gruwelijk fout.


 Lees ook: Solskjaer met doelpuntenfestijn in voetsporen Ferguson 


Bosz zag zijn ploeg ploeteren en zakte in enkele weken tijd van de koppositie naar de zevende plaats. Het leidde ertoe dat het bestuur van de topclub besloot Bosz al na 163 dagen op straat te zetten. Een jaar na dato maakt de voormalig coach van onder meer Ajax en Vitesse dus zijn rentree in Duitsland. Hij volgt Heiko Herrlich op, die met zijn ploeg op de teleurstellende negende plaats bivakkeerde. Ondanks dat is het ontslag nog enigszins opvallend, omdat Leverkusen de laatste twee duels wist te winnen.

Bosz zorgt voor een primeur bij Leverkusen: nog nooit stond er een Nederlander aan het roer bij de club. Het is sowieso een zeldzaamheid dat de club in zee gaat met een buitenlandse coach. De laatste 23 jaar bouwde de club met name op Duitse trainers. De enige buitenlander die in die periode de honneurs waarnam, is Sami Hyppiä. De Fin was in het seizoen 2013/2014 hoofdtrainer van de Bundesliga-club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner