26.12.2018 09:50

Haller is meest waardevolle spits van Bundesliga

Het was een geweldig kalenderjaar voor Sébastien Haller. De oud-spits van FC Utrecht maakte naam in de Bundesliga en was ontzettend belangrijk voor zijn club Eintracht Frankfurt. Dit seizoen behoort hij tot de beste spitsen van de competitie.

Cijfermatig is hij zelfs de allerbeste. In de eerste seizoenshelft scoorde hij negen keer en bereidde hij liefst acht treffers voor. Dat betekent dat hij bij zeventien goals betrokken is. Dat is er eentje meer dan topspits Robert Lewandowski van FC Bayern Munchen, die tien keer scoorde en zes assists gaf. De enige speler die waardevoller was dan Haller in de eerste seizoenshelft is Marco Reus. De linksbuiten van Borussia Dortmund was bij negentien doelpunten betrokken.


 Lees ook: Grootste media beoordelen Luuk de Jong als beste 


Meest waardevolle spitsen van de Bundesliga

  1. Sébastien Haller - 17 (9 goals/8 assists)
  2. Robert Lewandowski - 16 (10 goals/6 assists)
  3. Luka Jović - 15 (12 goals/3 assists)
  4. Timo Werner - 14 (11 goals/3 assists)

In totaal kwam Haller voor de winterstop 1362 Bundesliga-minuten in actie. Dat betekent dat hij per tachtig minuten bij een doelpunt betrokken is. Een krankzinnig gemiddelde voor een speler die zo'n vier jaar geleden als anonieme Fransman de Utrechtse Galgenwaard binnenstapte. In Utrecht maakte hij al snel naam met 41 Eredivisiegoals in 82 wedstrijden.

Het is wachten voor Haller op zijn eerste uitverkiezing voor het Franse elftal. Bondscoach Didier Deschamps van de regerend wereldkampioen nam Haller nog geen een keer op in zijn selectie. Hij heeft dan ook keuze uit een breed arsenaal aan topspitsen, maar statistisch is Haller de beste Franse spits van de vijf grootste competities.

De meest productieve Franse centrumspits van de vijf grootste competities

  1. Sébastien Haller (Eintracht Frankfurt) - 9 goals
  2. Wissam Ben Yedder (Sevilla FC) - 8 goals
  3. Antoine Griezmann - 7 goals
  4. Alexandre Lacazette (Arsenal FC) en Karim Benzema (Real Madrid) 6 goals

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner