22.01.2019 11:02

Vermiste nieuweling Cardiff City is recordaankoop

Engeland is opgeschrikt door de plotselinge verdwijning van Emiliano Sala. De nieuwste aankoop van Cardiff Cit is vermist geraakt nadat hij in een klein vliegtuig stapte en rond de Franse kust van de radar verdween.

Sala rondde enkele dagen geleden zijn transfer af van het Franse FC Nantes naar Cardiff City. Met de overstap ging een transfersom van rond de twintig miljoen euro gemoeid. Daarmee stootte de 28-jarige Argentijn Gary Medel uit de recordboeken. Voor de Chileen werd in 2013 zo'n 12,5 miljoen euro neergeteld. Sala is dus de duurste speler in de clubhistorie van de Welshe voetbalclub.


 Lees ook: Lamprou de kleinste van alle Eredivisiedoelmannen 


Sala is de man die degradatiekandidaat Cardiff City aan doelpunten moet helpen in de Premier League. Cardiff staat na 23 speelronden pas op negentien treffers, terwijl Sala juist een neusje voor de goal heeft. In de Franse competitie stond zijn teller na de eerste seizoenshelft al op twaalf goals. Sala stapte maandagavond in een vliegtuig richting Cardiff. Helikopters gingen op zoek naar het vliegtuig, maar voorlopig zonder resultaat.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner