05.05.2019 09:00

Aanvallers Man United maken minste meters

De verdediging begint bij de aanvallers, maar niet zozeer bij Manchester United. Twee van de vijf aanvallers die de minste meters per wedstrijd afleggen, staan in de voorhoede van de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær doet graag een beroep op de aanvallers Anthony Martial en Romelu Lukaku. Beide spelers behoren tot het elftal met de meeste speelminuten dit seizoen, al zijn daar de opstellingen van voorganger José Mourinho ook meegerekend. Martial en Lukaku worden niet opgesteld voor de arbeid die zij in een wedstrijd leggen. Martial legt gemiddeld de minste afstand per negentig minuten af van de gehele Premier League.

Aanvallers met de minste meters per wedstrijd:

  1. Anthony Martial (Manchester United) - 8,4 km
  2. Kenneth Zohore (Cardiff City) - 8,5 km
  3. Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers) - 8,5 km
  4. Romelu Lukaku (Manchester United) - 8.7 km
  5. Marko Arnoutović (West Ham United) - 8.9 km


Lees ook: Aké bezorgt gefrustreerde Spurs slechte generale


Liverpool FC-manager Jürgen Klopp staat erom bekend dat zijn spelers enorme afstanden moeten afleggen. Met zijn speelstijl ligt het voor de hand dat aan de andere kant van het spectrum de spelers van Liverpool tot de kilometervreters behoren. Niets is minder waar. In de top tien staat geen enkele speler van The Reds. Opvallend is ook de hoge notering van twee spelers van Chelsea FC. Manager Maurizio Sarri laat zijn middenvelders N'Golo Kanté en Jorginho flink over het veld razen.

Spelers met gemiddeld meeste meters per wedstrijd:

  1. Jack Cork (Burnley) - 12,0 km
  2. N'Golo Kante (Chelsea) - 11,8 km
  3. Luka Milivojevic (Crystal Palace) - 11,8 km
  4. Jorginho (Chelsea) - 11,6 km
  5. Wilfred Ndidi (Leicester City) - 11,0 km

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner