15.06.2019 12:00

Getuige de historie wordt Liverpool nu wél kampioen

Het Liverpool FC van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum miste afgelopen seizoen één punt om de eerste landstitel sinds 1990 te behalen. Manchester City ging er met de prijs vandoor. Komend seizoen kan dat echter goed omgekeerd zijn, getuige de historie van het Engelse voetbal.

Liverpool FC opent het nieuwe seizoen namelijk in eigen huis tegen promovendus Norwich City, de club van de Nederlandse doelman Tim Krul. De enige keer dat The Reds dat eerder deden in de Engelse competitie was in het seizoen 1976/1977. Toen was Liverpool met 1-0 te sterk: het bleek de opmaat naar de landstitel. Dat seizoen eindigde Manchester City, de concurrent van dit jaar, op de tweede plaats. 

Voor coach Jürgen Klopp zal het zaak zijn om de succesploeg van dit seizoen intact te houden en niet zijn parels te laten gaan. Dit seizoen was de ploeg naast een recordaantal punten als nummer twee ook goed voor de Champions League-winst. De Engelse topclub won het grootste clubtoernooi voor de eerste keer sinds 2005. De landstitel, in 1990 dus voor het laatst, is al langere tijd geleden. Daarom zullen de supporters snakken naar eenzelfde seizoen als dat succesvolle 1977. 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner