06.10.2019 21:58

Spurs en Man United in rijtje met clubs uit lagere divisies

Tottenham Hotspur en Manchester United kennen een dramatische vorm. Beide clubs gingen dit weekend pijnlijk onderuit, tegen respectievelijk Brighton & Hove Albion (3-0) en Newcastle United (1-0). Vooral in uitwedstrijden laten ze het afweten.

Sinds Ole Gunnar Solskjær eind maart een vaste aanstelling kreeg bij Manchester United, won zijn ploeg nog geen enkele uitwedstrijd. In die tijd keerde ook Tottenham Hotspur nog geen enkele keer met drie punten terug naar Londen. In de vier hoogste divisies zijn er maar vijf clubs die sinds maart geen uitwedstrijd wonnen, met de twee topclubs als pijnlijke blikvangers in dat rijtje.

Clubs die sinds maart geen uitwedstrijd wonnen:

  • Manchester United
  • Tottenham Hotspur
  • Barnsley FC
  • Scunthorpe United
  • Yeovil Town

Solskjær ging met Manchester United als een speer als interim-manager, hij brak record na record, maar na zijn aanstelling op 28 maart ging het bergafwaarts. In de zeventien wedstrijden die hij leidde als manager, werden er maar zestien punten gepakt. Er zijn maar drie clubs die het in evenveel wedstrijden slechter deden. Na de vliegende start van Solskjær lieten wij aan de hand van statistieken al zien dat er een flinke disbalans was tussen het spel en de resultaten, wat zich inmiddels ook in de resultaten zichtbaar is.

Zondagavond was Newcastle United de ploeg die Manchester United wist te verslaan. Mathew Longstaff werd het goudhaantje door voor het enige doelpunt van de wedstrijd te tekenen. De jongeling, negentien jaar pas, is de jongste speler die bij zijn debuut voor Newcastle United tot scoren kwam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner