05.12.2019 10:15

Haller en Van Dijk absolute kopspecialisten in Engeland

Ze speelden voor clubs als FC Utrecht, FC Groningen en Willem II, maar nu maken Sébastien Haller en Virgil van Dijk furore in de Premier League. Vooral door de lucht is het voormalig Eredivisie-duo schier onklopbaar.

Van alle aanvallers uit de meest kapitaalkrachtige competitie ter wereld won er niemand zoveel kopduels als Haller. De Franse aanvaller van West Ham United, die afgelopen zomer de overtap maakte van Eintracht Frankfurt, ging in totaal 197 luchtduels aan. Daarvan won hij er 92, meer dan elke andere speler in de Premier League. Newcastle United-speler Joelinton komt met 76 gewonnen kopballen van alle aanvaller nog het meest in de buurt van Haller.

De top 3 meest kopsterke aanvallers van de Premier League

  1. Haller (West Ham) – 92 gewonnen kopduels
  2. Joelinton (Newcastle) – 76 gewonnen kopduels
  3. Ayew (Crystal Palace) – 49 gewonnen kopduels

Liverpool FC-verdediger Van Dijk, die woensdag een jubileumzege van trainer Jürgen Klopp ervoer, is de best koppende verdediger. In totaal won de aanvoerder van het Nederlands elftal 84 kopballen. Dat zijn er nog altijd acht minder dan Haller. Van Dijk houdt wel het verdedigingsduo van Burnley FC ruim achter zich. De mandekkers James Tarkowski en Ben Mee wonnen allebei 72 kopballen. Van Dijk scoorde afgelopen weekend nog met twee kopballen in het 2-1 gewonnen duel met Brighton & Hove Albion. 

De top 3 meest kopsterke verdedigers van de Premier League:

  1. Van Dijk (Liverpool) – 84 
  2. Tarkowski (Burnley) – 72 gewonnen kopduels
    Mee (Burnley) – 72 gewonnen kopduels
  3. O'Connell (Sheffield) – 61 gewonnen kopduels

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner