29.09.2017 10:00

De 5: spelers uit de topcompetities met meeste schoten

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week een vergelijking van de spelers die het vaakst op doel schoten uit de vijf grootste Europese competities.

1: Primera División - Lionel Messi > > 22 schoten op goal
Van de vijf grootste Europese competities schiet Lionel Messi het meest op goal van alle spelers: 22 keer. De Argentijnse vedette van FC Barcelona heeft daarmee meer dan het dubbele aantal schoten dan de nummer twee en drie van de Spaanse lijst: Florin Andone en Samu Castillejo. Het is dan ook niet verrassend dat Messi met negen doelpunten topscorer van de competitie is. 
> > Topscorerslijst Primera División

2: Serie A - Edin Džeko > > 17 schoten op goal
Ondanks dat de Bosniër de meeste schoten op goal heeft, staat hij met zes treffers niet bovenaan de topscorerslijst. Daar moet hij Ciro Immobile en Paulo Dybala voor zich dulden, die respectievelijk tien en acht doelpunten maakten. Dit duo schoot in de voorgaande zes Serie A-duels wel minder op doel. Džeko vuurde zeventien keer op goal, Immobile zestien maal en Dybala vijftien keer.
> > Topscorerslijst Serie A

3: Ligue 1 - Edinson Cavani > > 17 schoten op goal
Radamel Falcao is met elf goals topscorer in Frankrijk. Met iets meer precisie had dit Cavani kunnen zijn, maar hij maakte er zeven in de Ligue 1. Opvallend is dat Falcao elf goals maakte en daar slechts twaalf doelpogingen voor nodig had. Cavani schoot of kopte in totaal zeventien keer op goal. De nummer drie in Frankrijk met de meeste schoten op goal is Anwar el Ghazi. De Nederlandse aanvaller van Lille OSC kwam tot hetzelfde aantal als Falcao: twaalf schoten. 
> > Topscorerslijst Ligue 1

4: Premier League - Romelu Lukaku/Mohamed Salah > > 14 schoten op goal
In de duurste competitie schoten Romelu Lukaku en Mohamed Salah het vaakst op goal: veertien pogingen. De Belgische aanvaller is eveneens topscorer van de Premier League, al deelt hij de eerste plaats met Kun Agüero en Morata. Het trio maakte zes doelpunten in evenveel wedstrijden.
> > Topscorerslijst Premier League

5: Bundesliga - Timo Werner > > 12 schoten op goal
Van de grootste Europese competities schiet men in Duitsland het minst vaak op goal. De top drie bestaat uit spelers die net aan de dubbele cijfers halen, maar alleen Werner schiet gemiddeld twee keer op goal. Met vijf doelpunten in de Bundesliga staat hij op een derde plaats op de topscorerslijst. Pierre-Emerick Aubameyang (8 goals) en Robert Lewandowski (7 goals) scoorden vaker dan de Duitser, maar schoten minder vaak: beiden tien pogingen. 
> > Topscorerslijst Bundesliga

De laatste 5:
Ranglijst afgelopen jaren in Eredivisie na 5 duels
Best betaalde Nederlanders in de Serie A
Jongste en oudste selecties van de Eredivisie
Grootste, op de valreep en net niet transfers
Nederlanders met meeste kans op CL-winst

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner