10.10.2014 10:01

Sneijder: "Nederlanders houden van zeiken"

Wesley Sneijder kan zich niet vinden in de schrijfstijl van de Nederlandse journalisten. De middenvelder van Galatasaray leest altijd negatieve berichten wanneer het Nederlands elftal een mindere pot heeft gespeeld.

"In de rest van de wereld hebben wij nog steeds hetzelfde imago", vertelt de 107-voudig international tegenover Metro. "Daar is niet veel aan veranderd na een nederlaag tegen Tsjechië. Of we door de ondergrens zijn gezakt? Nederlanders houden nu eenmaal van zeiken. Het lijkt wel alsof de journalisten blijer zijn als wij verliezen dan wanneer we met 5-0 hadden gewonnen van Tsjechië. Wat hadden jullie dan moeten schrijven? Nu hebben jullie meer stof. Ik snap dat jullie geen supporters zijn, dat hoeft ook niet, maar jullie vinden het prettig als er veel sores rondom Oranje is."

Momenteel weet Sneijder wel hoe hij er mee om moet gaan. "In twaalf jaar tijd heb ik veel van dit soort momenten meegemaakt. De ene keer kan het niet op qua imago en even later is het weer weg. En als je verliest worden er altijd andere zaken bijgehaald. Maar wij bemoeien ons niet met de randzaken, dat heeft geen zin. Wij houden het bij voetbal. Als we van Kazakstan en IJsland winnen is iedereen die nederlaag tegen Tsjechië weer vergeten", aldus de middenvelder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner