17.06.2015 22:33

Jong Duitsland in matig duel niet voorbij Servië

Filip Đuričić (r.) gebruikt zijn lichaam in het duel met Julian Korb. De oud-speler van sc Heerenveen doet met Jong Servië mee aan het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21. (17-06-2015)

Jong Duitsland en Jong Servië hebben één punt overgehouden aan het eerste duel op het EK onder 21 in Tsjechië. Met name Jong Duitsland stelde teleur tijdens het duel in Praag.

De eerste helft van Jong Duitsland - Jong Servië was slaapverwekkend. Duitsland probeerde via het combinatiespel tot kansen te komen, maar nam te weinig risico. Bovendien waren de Duitsers ontzettend slordig in balbezit en daar wist Servië na acht minuten spelen al van te profiteren. Filip Đuričić pikte de bal op rondom het strafschopgebied. Hij speelde vervolgens verdediger Robin Knoche door de benen en kon daardoor alleen af op doelman Marc-André ter Stegen. De oud-speler van sc Heerenveen bleef koel en schoot de 0-1 tegen de touwen.

Lang kon Servë niet genieten van de voorsprong. Negen minuten na de openingstreffer stond het namelijk alweer gelijk. Emre Can liet zijn klasse zien en kapte Darko Brašanac fraai uit. De middenvelder van Liverpool schoot de bal vervolgens richting de linkerhoek. Doelman Marko Dmitrović zat er nog aan met zijn hand, maar kon een tegentreffer niet voorkomen: 1-1. Ondanks de gelijkmaker bleef Servië de ploeg met de meeste dreiging. Het team van bondscoach Mladen Dodić kreeg via Borussia Dortmund-middenvelder Miloš Jojić een goede kans, terwijl vlak voor rust aanvoerder Goran Čaušić de lat raakte. Het bleef tijdens de eerste 45 minuten 1-1 in Praag.

Het spelbeeld bleef tijdens de tweede helft hetzelfde. Er werd weinig risico genomen door Duitsland. Kansen waren daardoor ook in het tweede bedrijf spaarzaam. De grootste mogelijkheid was na een klein uur spelen voor Duitsland. Philipp Hofmann anticipeerde goed op een voorzet vanaf de rechterflank. De spits kon daardoor koppen, maar mikte voorlangs.

Met nog twintig minuten op de klok moest Duitsland verder met tien man. Christian Günter zag namelijk twee keer geel. Vooral de tweede kaart was onnodig. De Spaanse scheidsrechter Javier Estrada Fernández gaf Günter - volledig terecht - geel wegens een schwalbe. Na de rode kaart van Günter kreeg Duitsland via Kevin Volland nog een goede mogelijkheid, maar het schot van de aanvaller werd geblokt. Het duel in Praag eindigde daarom in een gelijkspel.

Zaterdag gaat Duitsland tegen Denemarken op jacht naar de eerste overwinning op het EK in Tsjechië. Servië zal hetzelfde proberen tegen gastland Tsjechië.

Door: Jurre Hermans