08.10.2015 09:16

Oranje gaat informatie inwinnen bij Atteveld

Raymond Atteveld laat zich op de gevoelige plaats vastleggen tijdens een photoshoot. (23-01-2013)
Raymond Atteveld laat zich op de gevoelige plaats vastleggen tijdens een photoshoot. (23-01-2013)

Bondscoach Danny Blind gaat vrijdag informatie inwinnen bij Raymond Atteveld. Laatstgenoemde is momenteel actief in Kazachstan als adviseur/trainer bij FC Kairat Almaty.

Atteveld wil Oranje graag helpen. "Geen overbodige luxe, want in de selectie van Kazachstan zitten vier jongens van ons", aldus Atteveld tegenover De Telegraaf. "Nederland moet oppassen voor de counter, want Kazachstan zal het compact willen maken en heeft voorin aan de zijkanten een aantal snelle spelers. Fysiek zijn de spelers heel sterk, waardoor de spelhervattingen ook heel gevaarlijk zijn. Dat hebben we bij de 0-1 in Amsterdam wel kunnen zien."

"Bauyrzhan Islamkhan was er tijdens de uiteindelijke 3-1 overwinning van Nederland in de ArenA niet bij, maar is een handige jongen. Hij komt voor Kairat uit en staat in het nationale elftal vaak aan het begin van een gevaarlijke counter", vervolgt Atteveld. "Wanneer Nederland inspeelt op het statische centrum van de verdediging en het baltempo hoog houdt, komt het goed. Al is ook de restverdediging van cruciaal belang. Als de nummer 14 van de FIFA-ranking niet wint van de nummer 142 moet die zich rot schamen."

Atteveld had niet gedacht dat hij ooit werkzaam zou zijn in Kazachstan. "Als je de trainerscursus volgt, denk je niet: ik wil ooit coach in Kazachstan worden. Maar dit kwam zo op mijn pad. Het project dat ik met Gert Aandewiel in Armenië deed, stopte, waarna ik in contact kwam met Patrick van Leeuwen, die hoofdopleidingen was bij Shakhtar Donetsk. Hij ging aan de slag in Kazachstan als technisch directeur en wilde mij er graag bij hebben als coach van de trainers én de jeugdspelers. Het runnen van de club was een mooie uitdaging en het gaat eigenlijk heel goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner