24.11.2015 19:06

Ibrahimović gaat voor eigen glorie in Malmö

Zlatan Ibrahimović heeft hoge verwachtingen van zijn terugkeer in Malmö. De Zweedse spits treft woensdag met Paris Saint-Germain zijn oude liefde in de Champions League. "Het perfecte scenario is natuurlijk dat wij winnen, ik drie doelpunten maak en iedereen na afloop mijn naam scandeert", zei Zlatan dinsdag met een uitgestreken gezicht op de persconferentie.

Heel Malmö is in de ban van de tijdelijke rentree van het 'kind' van de stad. Op een hoog gebouw prijkt een grote Z, vormgegeven door blauwe lampjes en op Twitter is de hashtag #ZlatanIsBack geïntroduceerd. De hoofdrolspeler zelf heeft een plein in de stad afgehuurd, waar op grote schermen de wedstrijd woensdag te volgen is.

"Ik wil dat iedereen het duel kan zien. Dit moet een herinnering voor het leven worden", zei de 34-jarige topschutter, die in 2001 door Ajax werd weggeplukt uit de Zweedse stad. "Ik heb een speciale relatie met Malmö FF, er is altijd contact gebleven met mensen bij de club. Soms vragen ze mij om advies, ik probeer dan zo goed mogelijk te helpen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner