15.03.2016 18:57

Ajax A1 strandt in kwartfinale Youth League

De A1 van Ajax is er niet in geslaagd om een mooie reeks in de Youth League een vervolg te geven. De ploeg ging dinsdagavond in Engeland met 1-0 onderuit tegen titelhouder Chelsea, dat naar de halve finale gaat.

Ajax A1 oogde sterker in de eerste helft, maar kwam niet goed aan voetballen toe door het fysieke spel van Chelsea. Na een mooie steekbal van Abdelhak Nouri kreeg Vaclav Černý een prima kans, maar van dichtbij schoot hij op doelman Bradley Collins. Ajax bleef beter en hield balbezit, maar vlak voor rust ging het toch mis. Na een snelle vrije trap werd Kyle Scott vrijgespeeld op links en de buitenspeler van Chelsea bleef koel: 1-0.

In de tweede helft was wederom het balbezit voor Ajax, maar de kansen kreeg Chelsea. Doelman Indy Groothuizen hield de Amsterdammers echter in de race, door Jacob Maddox van het scoren te houden. De buitenspeler werd na een razendsnelle counter vrijgespeeld op links, maar Groothuizen kwam snel uit zijn doel en haalde de inzet uit de rechterhoek. Het laatste half uur stond in het teken van een drukkend Ajax, maar de blauwe muur van Chelsea-slagers hield betrekkelijk eenvoudig stand. In de blessuretijd werd nog een doelpunt van Ajax afgekeurd, nadat Kaj Sierhuis volgens de arbitrage de keeper te veel hinderde bij een corner, die rechtstreeks in het doel vloog.

Door de nederlaag kan Ajax A1 zich nu richten op de competitie, waar het in de kampioenspoule bovenaan staat na zestien wedstrijden. Chelsea speelt in de halve finale tegen RSC Anderlecht en heeft dus nog de mogelijkheid om de titel van vorig seizoen te prolongeren.

Door: Jos Boesveld