27.06.2017 23:16

Spanje en Duitsland vrijdag in finale op EK u21

De grootste talenten van Spanje en Duitsland treffen elkaar vrijdagavond in de finale van het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21. Dinsdagavond wonnen beide ploegen hun halve finales.

Spanje - Italië
Grote man bij de Spanjaarden was Saúl. Het talent van Atlético Madrid drukte zijn stempel op het duel door een hattrick te maken. De middenvelder opende vlak na rust de score, zag Fiorentina-speler Federico Bernardeschi de stand gelijktrekken, maar besliste het duel in zijn eentje. Saúl scoorde in minuut 65 en 74 de 2-1 en 3-1.

Engeland - Duitsland
Dit duel werd eerder op de avond gespeeld en was een stuk spannender dan Spanje - Italië. Davie Selke zette de Duitsers voor rust op voorsprong, maar Engeland boog de stand om in 2-1 door doelpunten van Demarai Gray en Tammy Abraham. Twintig minuten voor tijd maakte Felix Platte de gelijkmaker. Ook na 120 minuten spelen was de stand gelijk en ging het duel naar strafschoppen. Als vijfde nemer moest Nathan Redmond scoren, maar hij faalde. Vitesse-speler Lewis Baker deed de hele wedstrijd mee en scoorde de eerste penalty tijdens de strafschoppenreeks.

Vrijdagavond om 20.45u is de finale in het Cracovia (Krakow, 15.016 toeschouwers) stadion.