22.02.2018 08:15

Stones torent boven iedereen uit met koptreffers

John Stones is van alle spelers in de Champions League degene die de meeste doelpunten met zijn hoofd maakte dit seizoen. De centrale verdediger van Manchester City scoorde in zijn vier optredens in het miljardenbal drie treffers, alle drie met zijn hoofd.

Vooral tegen Feyenoord was Stones trefzeker met zijn kop, in Rotterdam scoorde hij namelijk tweemaal. De 22-voudig Engels international, die tegen FC Basel in de heenwedstrijd van de achtste finale op de bank begon, troeft met zijn drie kopdoelpunten onder meer Cristiano Ronaldo en Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen af. Beide spelers rondden dit seizoen tweemaal een treffer af met een kopbal. Datzelfde geldt voor Talisca, Falcao, Corentin Tolisso en Edinson Cavani. Stones doet het daarmee beter dan deze aanvallers en middenvelders. 

Doelpunten van Stones met het hoofd in de Champions League:

De mandekker flaterde maandagavond nog in de FA Cup tegen Wigan Athletic, waardoor Will Grigg de enige treffer van het duel kon maken. Stones werd in de zomer van 2016 door Pep Guardiola weggeplukt bij Everton FC. The Citizens betaalden grof geld voor de inmiddels 23-jarige Stones: 56 miljoen euro. Daarmee was hij op dat moment de duurste verdediger ooit, al zijn Benjamin Mendy, Aymeric Laporte en Virgil van Dijk hem inmiddels gepasseerd.

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner