20.09.2018 10:12

Müller derde Duitser met honderd CL-wedstrijden

FC Bayern München heeft in de groepsfase van de Champions League met 0-2 gewonnen van SL Benfica. Voor invaller Thomas Müller was het een bijzondere wedstrijd: het was zijn honderdste in de Champions League.

Slechts twee Duitsers gingen hem voor in het bereiken van deze mijlpaal. De Duitse recordhouder is Phillip Lahm. De 34-jarige oud-verdediger van FC Bayern München speelde namelijk 112 keer in het toernooi. Daarvan speelde hij op huurbasis zeven keer in het shirt van VfB Stuttgart.

Müller jaagt nu op Oliver Kahn, die eveneens voor Bayern München uitkwam. De oud-doelman speelde 103 duels in de Champions League. Naamgenoot Thomas Müller volgt dus op drie duels. Normaal gesproken gaat de Duitse spits dat dit toernooi wel overtreffen. Met 42 goals is Müller wel al de Duitse topscorer in het miljardenbal. Achter hem staat de gestopte Gerd Müller, die op 34 goals staat.

Duitsers met meeste CL-duels

  1. Phillip Lahm - 112 wedstrijden
  2. Oliver Kahn - 103 wedstrijden
  3. Thomas Müller - 100 wedstrijden

Hij komt echter bij lange na niet in de buurt van de absolute recordhouder. Dat is namelijk Iker Casillas, die 168 keer in de Champions League speelde. Er zijn 34 spelers die meer duels speelden dan Müller. Hij is met zijn 29 jaar wel de twintiger met de meeste duels achter zijn naam.

Door de 0-2 overwinning voert Ajax nu samen met Bayern de koppositie aan. De ploeg van Arjen Robben wist betrekkelijk eenvoudig te winnen van de Portugese topclub, dankzij goals van Robert Lewandowski en Renato Sanchez.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner