11.12.2018 09:30

Jong Oranje kent tegenstanders in de EK-kwalificatie

Onder leiding van bondscoach Erwin van de Looi gaat Nederland u21 zich proberen te plaatsen voor het Europees Kampioenschap van 2021. Dat moet Jong Oranje zien te doen ten koste van Portugal, Noorwegen, Wit-Rusland, Cyprus en Gibraltar. Dat wees de loting uit van dinsdagochtend in Nyon (Zwitserland). Daar werden de 53 landen aan elkaar gekoppeld.

Nederland behoorde samen met onder meer België tot pot 2 en wist bij voorbaat al dat er één zware tegenstander uit de kokers zou komen. Dat werd dus Portugal, al kwalificeerde dat land zich niet voor het aankomende toernooi. De winnaar van het jeugd EK 2017 was Duitsland, zij lootten België, Wales, Bosnië-Herzegovina en Moldavië. De wedstrijden worden gespeeld tussen maart 2019 en oktober 2020. De groepwinnaars plaatsen zich rechtstreeks, de beste nummers twee spelen play-offs. Hieronder volgt de complete loting van de EK-kwalificatie. 

Ontbreken op EK 2019
Het EK 2019 dat deze zomer wordt gehouden in Italië en San Marino is ook zonder de talenten van het Nederlands elftal. Halverwege de kwalificatie werd Van de Looi de bondscoach. Jong Oranje stond er toen al niet goed voor, maar ook met Van de Looi kon kwalificatie niet worden afgedwongen. Nederland eindigde op de tweede plek in de groep, met acht punten minder dan poulewinnaar Engeland.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner