17.12.2018 14:00

Concurrent op UEFA-ranking loot 2 afvallers uit de CL

Oostenrijk hijgt Nederland in de nek op UEFA coëfficiëntenlijst. Voor Nederland was het belangrijk dat de twee overgebleven Oostenrijkse ploegen zwaar zouden loten. Dat is deels gelukt, want Rapid Wien en RB Salzburg treffen twee instromers vanuit de Champions League.

De Salzburgers nemen het op tegen het Club Brugge van Ruud Vormer, Stefano Denswil, Arnaut Danjuma Groeneveld en Sofyan Amrabat. De Belgen werden derde in Groep A van de Champions League, achter Borussia Dortmund en Atlético Madrid. Wel hield Club Brugge het Franse AS Monaco achter zich. De andere Oostenrijkse ploeg, Rapid Wien, heeft het zwaarder getroffen: Inter kwam uit de kokers. De Italianen eindigden in Groep B boven PSV, maar moesten wel FC Barcelona en Tottenham Hotspur voor zich dulden.

– Tekst gaat verder onder de tweet –

Omdat RB Salzburg en Rapid Wien in de laatste speelronde van de Europa League zegevierden, slonk het gat van ruim 0,9 punten naar iets meer dan 0,1 punt op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Nederland bezet met 30.633 punten de elfde plaats. Oostenrijk volgt Nederland op de voet met 30.450 punten. Dat verschil is voor Oostenrijk te overbruggen bij een overwinning (goed voor 0,4 punten) of gelijkspel (0,2 punten) van RB Salzburg of Rapid Wien tegen Club Brugge of Inter. 

Voor Nederland is die elfde plek zeer belangrijk, want dat betekent dat de Eredivisie-kampioen van 2019/2020 zich direct plaatst voor de Champions League. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van 2019 zich dan ook via de reguliere competitie plaatst voor het miljardenbal.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om naar de UEFA-ranking te gaan. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner