15.02.2019 07:00

Inter en Brugge helpen Nederland op UEFA-ranking

Met het oog op de UEFA coëfficiëntenlijst zijn er uitstekende resultaten gevallen voor Nederland. Oostenrijk, de grootste concurrent van Nederland op de UEFA ranking om de elfde plek over te nemen, zag zijn beide overgebleven clubs verliezen.

Nederland bezette voorafgaand aan deze Europese week met 30.633 punten de elfde plaats. Omdat Ajax niet wist te winnen, bleef dat onveranderd. Oostenrijk, dat met RB Salzburg en Rapid Wien nog twee Europa League-deelnemers heeft, volgde Nederland op de voet met 30.450 punten. Dat verschil was voor Oostenrijk te overbruggen bij een overwinning (goed voor 0,4 punten) of gelijkspel (0,2 punten) van RB Salzburg of Rapid Wien tegen respectievelijk Club Brugge of Inter. 

Beide clubs slaagden daar niet in, want op bezoek in België bij Club Brugge ging RB Salzburg met 2-1 onderuit. Zlatko Junuzović maakte de 0-1, maar oud-Ajacied Stefano Denswil zorgde voor de gelijkmaker. Wesley maakte vervolgens de 2-1, een stand die niet meer uit handen werd gegeven. Eerder op de avond ging de andere Oostenrijkse club, Rapid Wien, met 0-1 onderuit tegen Inter. Op eigen veld zag het de Argentijnse aanvaller Lautaro Martínez vanaf de penaltystip de enige treffer van de wedstrijd maken. Daardoor hebben de Italianen een uitstekende uitgangspositie om de volgende ronde te bereiken.

Nederland heeft de elfde plaats na deze Europese speelronde dus niet uit handen gegeven. Deze elfde plaats is zeer belangrijk, want dat betekent dat de Eredivisie-kampioen van 2019/2020 zich direct plaatst voor de Champions League. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van 2019 zich dan ook via de reguliere competitie plaatst voor het miljardenbal. 

De UEFA-ranking na de Europese duels van 12, 13 en 14 februari:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner